注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

True Love kiss

小博:t.sina.com.cn/mgbin

 
 
 

日志

 
 

To be continued.  

2010-09-03 19:22:06|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

其实我好想一个个写翻、每个在我高中很重要的人。

不过我真係会好啰嗦..

而且、每个重要的人都曾係我博客出现很多,再写好似好奇怪。

我会记住每一个..

 

晓丹 惹人注目的女生 笨笨的 傻傻的

雪柜 坐我后面、坐我旁边时 总是东扯西拉 聊好多东西

 聪     这个说过好多,写过一篇东西还害我眼湿湿的。大大声叫我老大、陪我做N多傻事、帮我找小彬、唱歌找我听、

         聪给我的感觉啊..豪放!有心!大胆!热情!爱演!哈哈~还有好多好多..例如大食,咔咔

佳林 这是初中以来 高中更甚, 咱做太多太捞的事..我是永不屈服叫她老大那个、也永不会给他泡到手..嘻嘻

         她是很为人着想,很坚强独立的人,当然,还很好吃.嘻嘻

小根  是一首《帝女花》拉近我们,是舞蹈把我们拉在一起,是将心比心把我们粘在一起。我们说过好多好多话、她也给了我一个很好的学习榜样。以前好多作业,我会受人影响成日想上课做作业。每次见到佢上课咁认真听嘅样我就会惭愧。所以,我更多时候上课都认真听,呢个係作业换唔翻来噶。而且分心嘅结果,係两头唔到岸咯~哈哈.佢真係好优秀,但从来唔会骄傲。佢好傻,又对人好好。好多嘢係属于我地两个嘅秘密。我们不时都对对方讲,感谢有你。

mina  一个超爱笑、超有谂头嘅女仔。唔知点解,同佢一起就好想笑。尤其睇到佢笑到前俯后仰嘅样,哈哈~这叫感染力吗?我仲会记起,有晚佢发短信比我,话谂起我坐紧车都係度笑。我地仲成日笑我阿哥..哈哈。到高三,佢果种对学习好认真嘅态度,都好感染人。佢傻傻地、但觉得佢对自己人生好认真,好有目标。哈哈..大学又係一个地方了~ 我都觉,我地会係一世嘅好友。你话,一起笑过嘅唔算朋友,要哭过先算。你同我地,笑过又哭过。你话唔会忘记我地。

David 唔知点解、佢一见到我就又笑又跳,搞到我都好鬼开心。佢人真係好好噶,又好搞笑,成日都搞到周围嘅人笑到咩咁。佢又善良,帮咗我好多。果日去长隆都好开心啊.哈哈..虽然应承比笔记我到宜家都未比..To be continued. - MG~*° - Ture Love kiss

丹纯 又迟钝又唔醒目 哈哈,呢个係佢自己评价自己噶。嗯..佢真係好傻。惨咗D嘅..成日比我虾。不过我地一起又真係几开心、一起嘅时光几乎都係笑住嘅。不过有一次就唔係,我揽住佢喊。所以,同佢嘅回忆都好深刻。初中时佢就误信谗言,好唔中意我,都係高中后了解多咗先好中意我。方倩偷偷同我讲有一次丹纯晚修同佢讲好中意我呢个朋友,又讲我点点点好。又会为一次对我发脾气好内疚。(不过我真係唔记得。)但又同唔比方倩同我讲,哈哈~ 佢对我都好好。所以,我都感谢有佢。.

捞君 一样唔知点形容 不过 好喜欢她哦。嘻嘻..以前初中唔识,仲觉得佢好窜添~ 

凯欣 相爱六年。哈哈~虽然唔同班,但偶尔一起吃饭、出街、上Q又会倾好多,感觉仲係好亲密。情路很坎坷,仍有我这一个。你唔开心时我又会唔开心,你幸福时我又会觉得好幸福。恭喜你啊,稳到个咁锡你,咁比到信心你嘅人。嘻嘻..要幸福地过、结婚记得通知声~ 边个做新娘先咧?嘻嘻

张Q    他真是个好好的男生,对所以女生都好好。不过这样不行啊~烂好人,会搞到自己很麻烦,还有女生会误会~哈哈。那时经常陪我走来走去,还会在听到我跟丹纯在饭堂的电话,跑下来给钱买汽水(因为我们没钱了~).哈哈  很多很多.. 还记得在他17岁生日那天,他眼泛泪光的感动样子 嘻嘻..你对大家都那么好,大家都会对你很好的!

林钊佳 他真是个白痴的男生..唔知点解掉位、抽位成日都係我隔离。我地成日上课、晚修都讲嘢,讲好多好多,真係好搞笑好开心。佢成日都比我虾,谂起都有D惨,嘻嘻. 哎呀,他那“呸”. 小指挠痒.变得好拽 都是我带坏他的,对不起!哈哈~ 佢又係对全班都好好,虽然成日都窜人..叫人小弟。满口都是“漂亮女生”。佢话有次同学聚会,同学问佢班度有没靓女,佢话唔知点解第一个谂到我,仲话要影我相比佢同学睇。我梗係唔比佢影啦,不过个心又真系几开心嘅,咔咔..

刘建威 我真係唔知点形容呢个人了..佢讲嘢真係几抵死噶,而且佢谂到嘅人真係唔係常人可以谂到噶,哈哈~我一直都觉得,凭佢果种魄力,以后一定可以成才噶。佢表面就傻傻地,其实係个风流胚子,咔咔..不得不说,有D崎岖,不过用将来去淡化现在都好正常啊..因为,你将来会遇到你命中嘅人。

学生会 让我保持着一份热情、我真的会因为学校服务感到骄傲。因为我相信我有能力有责任才能做这些。

文学社 给我留下了很多很多回忆.还我为记载了一封给小彬的情书,嘻嘻。

其实还有好多人啊..猛男、李卓、智洋、S6、娴、嘉莹、蚊、雨佳、方倩、fish、丰仔、魏戈、好多好多..我默默记住你们在我高中的一颦一笑,哈哈~我会记得很多东西的,只是不知道、也很难一一描述。

当然,

光远 那个盯着我看我答问题

荣就 那个老出问题、看好我的

Mrs zhu 那个要求很高

文虹 那个耐心,也给我信心

若雯 那个超级nice

文会 那个爱说冷笑话

老曾 那个幽默

老狼 那个豪气 给我们说 一杯苦水,一杯甜水故事

根民 那个憨得有点搞笑

小玲 那个女中豪杰

 

的老师,给了我很多很多! 他们真的是很好的老师!

 

小彬! 佢点重要咧..係边都讲太多了,嘻嘻~唔讲噜..我偷偷同佢讲,哈哈~

 

记住你们 我们还会有机会间的。to be continued 

  评论这张
 
阅读(154)| 评论(15)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018